Hack4City – Akıllı Şehir İzmir Hackathonu – Yaşar Üniversitesi | Yazılım Mühendisliği Bölümü

Hack4City – Akıllı Şehir İzmir Hackathonu

İzmirli Girişimciler ve Girişimci Öğrenciler,

 

Start In İzmir Hackathonları, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Üniversitesi, Originn, Stage-Co ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliğinde, Hack4City – Akıllı Şehir İzmir Hackathonu (www.hack4city.com) ile devam ediyor. Etkinlik 6-8 Ekim tarihlerinde Originn Co-Working Space’de düzenlenecek.

 

Akıllı şehirler, kentlerin insan ve doğa için maksimum verimlilik sağlayacak biçimde yeniden yapılandırılması düşüncesine dayanır. Akıllı şehirler kaynakların etkin ve akıllıca tüketildiği, doğaya saygılı, çevre sorunlarının minimuma indirgendiği, konforlu, sağlıklı, vatandaş odaklı, kendi kendine yetebilen yeni yaşam alanları yaratabilmeyi temel alırlar. İnsan odaklı, stratejik bir yönetim anlayışına sahip akıllı şehirler, yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemleri kullanırlar.

 

Hackathon etkinlikleri, ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen problem veya konuyla ilgili ortaya yeni fikir ve ürünler çıkarmaya çalıştıkları etkinliklerdir. Farklı kesimlerden insanların bir tema dahilinde aynı mekanda, ortak bir hedef için zaman geçirmeleri sağlanmakta; işbirliği, yaratıcılık ve etkileşim geliştirilerek bölgesel ekosistemde kapasite artışı gerçekleştirilmektedir.

 

Hack4City, günümüzde hızla büyüyen şehirlerin ulaşım, enerji, binalar, kamu güvenliği, ekonomik kalkınma, halk sağlığı ve benzer birçok konudaki sorunlarına, İzmirli girişimciler tarafından yenilikçi çözümler üretilmesi için tasarlanmış bir etkinliktir.

 

Hack4City, İzmir Girişimcilik Ekosistemi kurumsal kimliği olan “Start In İzmir” altında, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından ilgili tüm paydaşların katılımıyla hazırlanmış İzmir Bölgesel Yenilik Stratejisi, İzmir Girişimcilik Ekosistemi Geliştirme Stratejisi, İzmir Bilgi Toplumu Temelli Kalkınma Stratejisi ve İzmir Yatırım Tanıtım Stratejisi belgelerinin eylem planlarına uygun olarak düzenlenmektedir.

 

İzmir’in akıllı bir şehre dönüşüm sürecine katkı sağlamak üzere, sizleri de etkinliğimize bekleriz.