CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ BAŞKANLIĞI “STAJ SEFERBERLİĞİ PROGRAMI” – Yaşar Üniversitesi | Yazılım Mühendisliği Bölümü

CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ BAŞKANLIĞI “STAJ SEFERBERLİĞİ PROGRAMI”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin birleştiği “Staj Seferbirliği” programı başladı.

Başvuru Tarih Aralığı: 22 Şubat – 22 Mart 2021

Başvuru için: kariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Staj Başvurusu için ön koşullar;

• Örgün eğitim veren lisans programlarında 2., 3. veya 4. sınıf (lisans 2. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte bir üst sınıfa geçme şartı aranmaktadır),
  • Ön lisans programlarında 1. veya 2. Sınıf (ön lisans 1. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte bir üst sınıfa geçme şartı aranmaktadır),
  • Not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olmasıdır.

Başvuru Değerlendirmeleri Nasıl Olacak?

Başvuru değerlemeleri, CBİKO tarafından geliştirilen liyakat ve şeffaflığın esas alındığı yenilikçi bir yöntemle yapılacaktır. Bu sistem ile adayların bugüne kadar sergilediği performans, yetkinliklerini artırmaya yönelik yaptığı tüm çalışmalar ve elde ettiği başarılar göz önünde bulundurularak, Akademik / Mesleki, Sanatsal / Sosyal ve Sportif Yeterlilik puanları hesaplanacaktır. Söz konusu 3 alandan alacağı yeterlilik puanları ve eğitim bilgileri profillerine eklenecek ve profil, işverenlerin erişimine kimlik bilgileri gizlenerek açılacaktır.

Başvuru Süreci:

1. Adım:Üç farklı yeterlilik alanındaki (Akademik / Mesleki, Sanatsal / Sosyal ve Sportif) başarılarını içeren ve belgelendirme yapabileceği başvuru formunu doldurmak (Her bir yeterlilik alanının yanında yer alan ikonda gösterilen kriterlere göre belgelendirme yapmaları gerekmektedir. Burada belirtilen kriterlere uygun olmayan beyanlar puanlanmayacaktır. Puanlamaya dahil edilmesi için yetkinlik belgelerini ilgili kurumlardan temin etmeye özen göstermeleri gerekmektedir.)
  2. Adım:Başvuru formunu eksiksiz olarak doldurduktan sonra, Kariyer Kapısı ile entegrasyonu sağlanmış olan e-Devlete yönlendirilecekler. Bu kısımda; kimlik, öğrenim (üniversite, bölüm, sınıf, aktif öğrencilik, genel not ortalaması vb.), yabancı dil puanı, üniversite giriş sınav sonucu vb. bilgilerini kontrol edip onaylamaları gerekmektedir.

Bu iki adımı da tamamladığı takdirde başvuru gerçekleşmiş olacak ve stajyer havuzuna dahil edileceklerdir. Tüm kamu kurumları ve gönüllü özel sektör kuruluşları, stajyer havuzundaki adayları inceleyerek uygun buldukları adaylara tekliflerini Nisan ayından Aralık ayı sonuna kadar göndermeye devam edecektir.

Akla takılabilecek sorulara ilişkin CBİKO tarafında hazırlanan “Sıkça Sorulan Sorular (SSS)” dokümanı için tıklayınız.

Sorular için: [email protected]

Veya [email protected]  ‘ye danışabilirsiniz.